Πλούσιο σε εκδηλώσεις, που θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα, θα είναι το εφετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στα Χανιά, που για ακόμη μία φορά διοργανώνει ο δήμος της πόλης, σε συνεργασία με την πολιτιστική επιχείρησή του.

Το πολιτιστικό καλοκαίρι 2015, αν και προσαρμοσμένο στο πνεύμα της εποχής, δεν υστερεί σε ποιότητα και θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, να πάρουν μέρος σε ένα ταξίδι στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 54 εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 26 είναι θεατρικές παραστάσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και οι εκδηλώσεις προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

«Σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε καθημερινά, ο πολιτισμός και οι αξίες που τον διέπουν παραμένουν σε υψηλό επίπεδο» ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διεθνές φεστιβάλ χορού, το θεματικό αφιέρωμα « Ίχνη Μεσογείου», η έκθεση βιβλίου αποτελούν μερικές από τις εκδηλώσεις, όπου για ακόμη μία φορά ξεχωρίζει το στοιχείο της παράδοσης.

Το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, το Ωδείο της πόλης, το παλιό λιμάνι, η δημοτική πινακοθήκη είναι οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν και άλλοι χώροι πολιτισμού, όπως το παλιό μουσουλμανικό τέμενος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης