Έφτασε η ώρα της πληρωμής για τα «μαύρα» εκατομμύρια του Θέμου Αναστασιάδη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 16:15
Έφτασε η ώρα της πληρωμής για τα «μαύρα» εκατομμύρια του Θέμου Αναστασιάδη
Καθαρογράφτηκε τελικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο η απόφαση για το ποσό που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο ο Θέμος Αναστασιάδης.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε αποφασίσει τελεσίδικα και αμετάκλητα να επικυρώσει το πρόστιμο σε βάρος του για αδικαιολόγητο πλουτισμό τον Ιούνιο του 2016.

Έκτοτε εκκρεμούσε η καθαρογραφή της απόφασης.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ακόμα και αν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν πρόκειται να αλλάξει ο καταλογισμός του προστίμου των 4.973.500 ευρώ.

Παρά την πιεστική προσπάθεια του εκδότη να γλυτώσει τα εκατομμύρια ευρώ που του είχαν καταλογιστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με απόφασή της, κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του και τον υποχρέωσε στην καταβολή ολόκληρου του ποσού αυτού θεωρώντας ότι αποτελεί παράνομο και αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος.

Χρειάστηκαν 9 ολόκληρα χρόνια με τον Θέμο Αναστασιάδη να εξαντλήσει όλα τα δικονομικά μέσα, προκειμένου να κλείσει οριστικά η υπόθεση και να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία υψώνει το ανάστημά της διαλύοντας κάθε σκιά που είχε δημιουργήσει η μακρόχρονη καθυστέρηση.

Διαβάστε τις αποκαλύψεις του zougla.gr για την υπόθεση

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, 16:25