Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες παρουσιάστηκαν τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε την κεντρική και βόρεια Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη Σκιάθο και τη Σκόπελο πλημμύρισαν πολλά σπίτια από την έντονη βροχόπτωση. Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για μεγάλες ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στο Πήλιο, υπήρξαν πολλά προβλήματα από τη νεροποντή. Εδώ ολόκληρα χωριά μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, με μηχανήματα να βγαίνουν στους δρόμους όλη τη νύχτα προσπαθώντας να καθαρίσουν τους δρόμους και να λύσουν τα προβλήματα που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο, αλλά και με την ύδρευση.
 Επίσης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς η περιοχή επλήγη για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, με τεράστιες ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.

Ούτε η Θεσσαλία ξέφυγε από την κακοκαιρία. Πηνειός και Πάμισος υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μεγάλα Καλύβια – Μαγούλα και Κλοκοτός – Κόδρα.

Εν τω μεταξύ, στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και πάνω από 900 μέτρα χιόνιζε όλη μέρα, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει φτάσει στα 30 εκατοστά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Επίσης σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά των Τρικάλων. Αρκετό είναι το χιόνι που έπεσε και στα υπόλοιπα ορεινά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δρόμος άνοιξε στα δύο στην Εύβοια

Η κακοκαιρία έπληξε το Άγιο Όρος και την Χαλκιδική

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε υπερχείληση σε ποτάμια, με την κακοκαιρία να επηρεάζει την περιοχή εδώ και δύο ημέρες. Επίσης, στην Μικρωκόμη Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες, μάνα και κόρη, κινδύνεψαν, καθώς το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 

Αυτοκίνητο παγιδευμένο σε λάσπες

Στην Χαλκιδική και τον Δήμο Σιθωνίας σημειώθηκαν πλημμύρες και αποκολλήθηκαν βράχοι.

Σύμφωνα με το halkidininews, η κυκλοφορία στην Κασσάνδρα σταμάτησε στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Κρυοπηγής γιατί έπεσε δέντρο, ενώ στην Ορμύλια υπερχείλισε ο χείμαρρος και η κυκλοφορία διεκόπη στο δρόμο Βραστάμων- Ορμύλιας. Κλειστή έμεινε χθες η επαρχιακή οδός Σιθωνίας μετά τη Νικήτη προς Νέο Μαρμαρά λόγω κατολισθήσεων.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Σάρτης, η οποία μετατράπηκε σε λίμνη, ενώ στη Συκιά Χαλκιδικής, κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν.

Το νερό έφτασε τους 60 πόντους. Και στην περιοχή της Ολυμπιάδας, σημειώθηκαν προβλήματα από την έντονη βροχοπτωση. Το βράδυ της Κυριακής, τα ρέματα συγκράτησαν οριακά τα νερά, με την βροχή να πέφτει αδιάκοπα όλο το βράδυ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης