Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί στα Φάρσαλα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, 14:10
Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί στα Φάρσαλα
Αγροτικές εκτάσεις στα Φάρσαλα καλύφθηκαν με νερό το Σάββατο λόγω ισχυρής νεροποντής. Η ζημιά για τους παραγωγούς δημητριακών είναι μεγάλη, καθώς τα στάχυα βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης, λίγο πριν από το αλώνισμα.

Η ζημιά για τους παραγωγούς δημητριακών είναι μεγάλη, καθώς τα στάχυα βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης, λίγο πριν από το αλώνισμα
Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη λόγω της υπερχείλισης παραποτάμου του Ενιπέα στην περιοχή του Ναρθακίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα επλήγησαν και οι παραγωγοί βαμβακιού και ψυχανθών τόσο στα παρακάρλια όσο και κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο onlarissa.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Δεσπόπουλος.

 

Απεγκλωβισμοί με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής

Δύσκολη ήταν η νύχτα για αρκετούς κατοίκους στα Φάρσαλα, καθώς σπίτια πλημμύρισαν. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κλήθηκαν μέσα σε μερικές ώρες να προχωρήσουν σε απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν λόγω ορμητικών χειμάρρων.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες απομάκρυναν με ασφάλεια δύο κατοίκους, οι οποίοι είχαν «παγιδευτεί» στα σπίτια τους.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, 14:20