Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόβλεψη αναστολής για όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, ωστόσο το μη εμβολιασμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συνεχίσει να βρίσκεται στον «πάγο» εάν δεν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις δύο δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Μέχρι τις 31/3 θα έχει αλλάξει ο νόμος. Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να μπουν σε αναστολή. Όταν θα γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός, θα τίθενται αυτόματα εκτός ΕΣΥ. Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή, αυτό δεν θα γίνει» επισήμανε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση αλλά μόνο δύο δόσεις του εμβολίου δεν θα θεωρούνται μη εμβολιασμένοι. 

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι, αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση, μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει» σημείωσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όσον αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας, ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε πως θα πρέπει πλέον να οδηγούμαστε σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης