Χρυσές… δουλειές κάνουν επιτήδειοι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα αυστηρά μέτρα που έθεσε εκ νέου η ελληνική κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού για όσους έρχονται στη χώρα μας από τον Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα, πωλούν πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού έναντι αμοιβής. Το πιστοποιητικό κοστίζει 40 ευρώ και πωλείται σε όσους δεν το έχουν προμηθευτεί αφού είναι πλέον υποχρεωτικό έγγραφο για να περάσει κάποιος στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το πλαστό έγγραφο αναφέρει όλα τα στοιχεία του κατόχου του όπως ακριβώς αναγράφονται στο διαβατήριο και πως έχει πραγματοποιήσει τεστ για τον κορωνοϊό τις τελευταίες 72 ώρες. Φυσικά το τεστ αναγράφει πως είναι αρνητικό. Πρόκειται για έγγραφο από μη πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου στα οποία αλλάζουν το όνομα του ασθενούς έναντι αμοιβής.

Χθες η zougla.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο: «Σύνορα Προμαχώνα: Υποχρεωτική για όλους η επίδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού κατά την είσοδο» στο οποίο αναφέρονται οι νέοι αυστηροί όροι που θέτει η ελληνική πλευρά σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν οδικώς προς τη χώρα μας από τα σύνορα του Προμαχώνα.

Τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση επανεξετάζονται διαρκώς και είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων που λαμβάνουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ανάλογα με τον καθημερινό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι μία 5μελής οικογένεια Σέρβων βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στη Λευκάδα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης