Μπροστά σ’ έναν ακόμα εμπόδιο βρέθηκε το ΤΑΙΠΕΔ στην προσπάθεια που κάνει να προχωρήσει στην πώληση δημόσιας περιουσίας, η οποία παραμένει αναξιοποίητη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει ότι δημόσιοι υπάλληλοι διαμένουν παράνομα σε 12 ακίνητα, τα οποία θα τεθούν σε ηλεκτρονική δημοπρασία στα τέλη ΟκτωβρίουΥψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού έκανε λόγο για καταπάτηση και παράνομη διαμονή δημοσίων υπαλλήλων σε 12 ακίνητα στην Πλάκα, τα οποία επρόκειτο να παραχωρηθούν μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας σε ιδιώτες. Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Σεπτεμβρίου, ωστόσο πήρε παράταση για τα τέλη Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», αιτία αυτής της αλλαγής ήταν η άρνηση υπαλλήλων που έχουν στη δικαιοδοσία τους τις συγκεκριμένες κατοικίες, να παραδώσουν τα κλειδιά στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), προκειμένου να πραγματοποιηθούν επισκέψεις ενδιαφερόμενων επενδυτών. Ως επιχείρημα προέβαλαν το γεγονός ότι «είτε τα κλειδιά έχουν χαθεί ή ότι τα κτήρια δεν είναι επισκέψιμα και χρειάζεται η πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα όμως, όπως επισημαίνει το ίδιο στέλεχος, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είτε «θεωρούν ως ξεπούλημα την παραχώρηση των ακινήτων αυτών ή έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα εδώ και καιρό, φυσικά παράνομα». Κύκλοι πάντως του υπουργείου διαβεβαιώνουν πως είναι ζήτημα χρόνου το θέμα να επιλυθεί, φωτογραφίζοντας μάλιστα ως υπεύθυνες τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, όπου και υπάγονται τα συγκεκριμένα ακίνητα. Γι’ αυτό εξάλλου και προωθείται η μεταβίβαση της δικαιοδοσίας των 12 ακινήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάλληλοι έχουν καταλάβει κτήρια, θα απομακρυνθούν με διοικητικά πρωτόκολλα. Τα ακίνητα αυτά θα παραχωρηθούν για 99 χρόνια (ενδεχομένως αυτό να αλλάξει και το χρονικό διάστημα να πέσει στα 50 χρόνια). Η αξιοποίησή τους θα γίνει με τον θεσμό των δικαιωμάτων επιφανείας, έτσι ώστε μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου η κυριότητα να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο.

Ανάμεσα στα ακίνητα που είναι προς παραχώρηση βρίσκεται και το σπίτι του… Αντωνάκη (Ταινία, «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα»).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πωλητήριο στην παλιά Αθήνα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, 09:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης