Πίσω στη φυλακή ο δράστης για το μακελειό στα Δικαστήρια Ιωαννίνων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 15:45
Πίσω στη φυλακή ο δράστης για το μακελειό στα Δικαστήρια Ιωαννίνων

Ανακλήθηκε με βούλευμα η υπό όρο απόλυση πρώην κρατουμένου ο οποίος το 1994 είχε σπείρει τον θάνατο στο Δικαστήριο Ιωάννινων και συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Θύματα τότε ήταν ο αντιεισαγγελέας Σπύρος Σπύρου και ο αστυνομικός Κώστας Ζαμπαλάς, ενώ 4 πολίτες είχαν τραυματιστεί.

Στον συλληφθέντα, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί υπό όρους πριν από έναν χρονο, είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη 23 ετών και 3 μηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, καθώς και φυλάκιση 6μηνών, για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Το βούλευμα είναι του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σύμφωνα με το οποίο ανακαλείται η υπό όρο απόλυσή του από κατάστημα κράτησης της χώρας και διατάσσονται η σύλληψη και η φυλάκισή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Το μακελειό

Ο δράστης εισέβαλε στα Δικαστήρια Ιωαννίνων στις 7 Νοεμβρίου 1994.

Οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα, μπήκε στη δικαστική αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, που εκδίκαζε υποθέσεις ήσσονος σημασίας και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί, με στόχο τους δικαστές της έδρας. Από τα σκάγια της καραμπίνας, έπεσε νεκρός ο αντεισαγγελέας Σπύρου, ενώ τραυματίστηκαν 4 άτομα μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός Νίκος Γιαννόπουλος, που προσπάθησε να τον συλλάβει.

Τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ η δολοφονική του μανία στο δικαστήριο είχε αποδοθεί τότε σε ψυχολογικά προβλήματα του δράστη. 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020, 15:49