Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Σωτήρης Σκουλούδης 
Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης, Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Βασίλης Τατσιόπουλος

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου στην Αγία Βαρβάρα, με τον δράστη να ταμπουρώνεται μέσα σε κτήριο έπειτα από το περιστατικό. Ύστερα από τρίωρη τουλάχιστον επιχείρηση, οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτήριο και αναζήτησαν τον ένοπλο σε όλους τους ορόφους, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού φαίνεται πως διέφυγε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη στιγμή που οι άνδρες της ΕΚΑΜ μπαίνουν στο κτήριο:

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του zougla.gr, ένας άνδρας Ρομά πυροβόλησε έναν άλλον άνδρα, ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητό του και κινούνταν επί της οδού Μακρυγιάννη. Άλλες πληροφορίες από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν πως ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό, αφού είχαν προηγηθεί απειλές εναντίον του και της οικογένειάς του, από τον άνθρωπο που οδηγούσε το αμάξι αλλά και τον συνοδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Παρακολουθήστε την αστυνομική επιχείρηση, μέσα από την κάμερα του zougla.gr:

Στη συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, όπου παρέμεινε για πολλή ώρα αρνούμενος να βγει, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ. Στην περιοχή κατέφθασαν περί τις 15:30 και άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ στο σημείο μετέβη και εισαγγελέας, αλλά και drone της αστυνομίας.

Στις 16:53 περίπου, οι άνδρες της ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτήριο, όμως δεν βρέθηκε τίποτα στο σπίτι και αναμένεται να συνεχιστεί η επιχείρηση σε άλλες παρακείμενες οικίες. Οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτήριο και «χτένισαν» όλους τους ορόφους του, αναζητώντας τον δράστη, ο οποίος δεν εντοπίστηκε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επέμβαση της ΕΚΑΜ:

 

 

Δείτε εικόνα από την αστυνομική επιχείρηση, όπως καταγράφηκε από την κάμερα της Ζούγκλας:

Στις 16:00 περίπου, οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους κατοίκους της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, ενώ ενεργοποιήθηκαν και τα μεγάφωνα της αστυνομίας, μέσω των οποίων οι Αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν μακριά για τη δική τους ασφάλεια. Την ίδια ώρα κατέφθασε στην περιοχή και δεύτερη ομάδα της ΕΚΑΜ με πλήρη εξάρτηση.

Επίσης, περίπου στις 16:35, οι αστυνομικοί απηύθυναν έκκληση από τα μεγάφωνα προς τους κατοίκους, ζητώντας να απομακρυνθούν από ταράτσες και μπαλκόνια. Περί τις 16:45, οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ από το σημείο της επιχείρησης.

Η αστυνομία έφερε στο σημείο ειδικές αλεξίσφαιρες ασπίδες, που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις τέτοιου τύπου, καθώς και βαριοπούλα, εργαλείο που χρειάζεται για να σπάσει κάποια πόρτα σε αστυνομική επέμβαση. Περισσότερες από τρεις ώρες έπειτα από το περιστατικό, ο δράστης δεν είχε ακόμη παραδοθεί και η επιχείρηση εξακολουθούσε να είναι σε εξέλιξη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο δράστης, περίπου 40 ετών, ενώ ήταν πεζός είχε φραστικό επεισόδιο με τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής που ήταν ο οδηγός και έναν Ρομά συνεπιβάτη.

Κατά τη διάρκεια του φραστικού επεισοδίου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πεζός πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου, πετυχαίνοντας μάλιστα το πίσω τζάμι. Ο οδηγός που δέχθηκε τους πυροβολισμούς εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο, για καλή του τύχη, δεν τραυματίστηκε ούτε από τους πυροβολισμούς, ούτε από την πρόσκρουση. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ο συνοδηγός ελαφρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Έχουν προκληθεί ζημιές στο αυτοκίνητο τύπου μίνι κούπερ του οδηγού που δέχθηκε τα πυρά του δράστη, αλλά και σε ένα ακόμα όχημα μερσεντές στο οποίο προσέκρουσε. 

Στο σημείο συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατέφθασαν επιτόπου για να διατηρούν αποστάσεις από τους πολίτες και το κτήριο όπου έλαβε χώρα η επιχείρηση.

Δείτε μαρτυρία κατοίκου της περιοχής:

Ένας παρευρισκόμενος ζήτησε λίγο πριν τις 16:00 από την αστυνομία να περάσει –με δική του, όπως είπε, ευθύνη- από τις κορδέλες για να παραλάβει τη μητέρα του που μένει στο διπλανό κτήριο από εκείνο της αστυνομικής επιχείρησης, ωστόσο οι Αρχές δεν το επέτρεψαν, καθώς κρίθηκε ως επικίνδυνο. Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής ζήτησε στις 16:30 να περάσει για να πάει στο σπίτι της γιαγιάς του που βρίσκεται κοντά στο σημείο, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν άφησαν κανέναν να πλησιάσει το κτήριο στο οποίο ταμπουρώθηκε ο ένοπλος δράστης.

 

Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης