Στη σύλληψη του πατέρα της οικογένειας, το σπίτι της οποίας τυλίχθηκε στις φλόγες στον Κολωνό το βράδυ της Κυριακής (27/11), προχώρησαν οι Αρχές. Ο 45χρονος πατέρας κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Το πεντάχρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου χωρίς τις αισθήσεις του, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν», σε πολύ σοβαρή κατάσταση με πολυοργανική ανεπάρκεια, με την επαναφορά του να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη από τους γιατρούς, ενώ τα δύο αδέρφια του, ηλικίας 8 και 12 ετών, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας των παιδιών ανέφερε στις Αρχές ότι βρισκόταν μέσα στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά και ότι επιχείρησε να τη σβήσει, ωστόσο φαίνεται πως ήταν σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να λειτουργήσει νηφάλιος. Σημειώνεται πως η μητέρα έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι, καθώς πραγματοποιούσε τη βάρδια της σε ταξί.  

Η στιγμή που ο πατέρας προσάγεται στην Ασφάλεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να προήλθε από κάποιο ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος το οποίο βρέθηκε πάνω στην εστία της κουζίνας, ωστόσο εξετάζεται η πιθανότητα κάποιο από τα άλλα δύο παιδιά να έπαιζε με αναπτήρα κοντά στις κουρτίνες και έτσι να ξεκίνησε από λάθος η φωτιά.

Το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διερευνά την υπόθεση για τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στο ξεκίνημα της πυρκαγιάς. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης