Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική τα ξημερώματα της Παρασκευής από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Επίσης το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντικές ομάδες. Η εικόνα της πυρκαγιάς στις 08:55 το πρωί ήταν καλή, καθώς φαίνεται να έχει περιοριστεί σε ορεινό όγκο και να τίθεται σιγά σιγά υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 02:50 τα ξημερώματα και το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος, αλλά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί, αλλά οι περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική τα ξημερώματα της Παρασκευής από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας.

Δημοσιεύτηκε από Zougla.gr (official) στις Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ., ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2 χλμ. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα».

Αυτή τη στιγμή -σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου στον ΣΚΑΪ- δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

 

 

Βίντεο-Φωτογραφίες: korinthostv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης