Πύρινο μέτωπο απειλεί το Ασμήνιο της Βόρειας Εύβοιας - Εκκενώθηκε το χωριό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021, 12:22
Πύρινο μέτωπο απειλεί το Ασμήνιο της Βόρειας Εύβοιας - Εκκενώθηκε το χωριό

Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Νέα τροπή παίρνει η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια. Ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από δύσβατη δασική περιοχή, σε σημείο που δεν έχει καεί. Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

 

Μόλις η φωτιά έγινε αντιληπτή, χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή ώστε να εκκενώσουν προς την Ιστιαία. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

 

Ο γειτονικός του χωριού Πευκί οικισμός, στο βορειότερο σημείο της Εύβοιας, δεν φαίνεται να κινδυνεύει άμεσα, ενώ οι κάτοικοι δεν αποχωρούν, τονίζοντας στο zougla.gr πως «ό,τι ήταν να κάψει το έκαψε».

Τι δηλώνουν οι κάτοικοι:

 

 

Ανεφοδιασμός ελικοπτέρου στη θάλασσα στο Ασμήνιο

 

 

 

Εδώ είναι και οι Σλοβάκοι πυροσβέστες

Φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες στις παρυφές του οικισμού

 

Λέκκας: 300.000 στρέμματα δάσους αφανίστηκαν για πάντα - Κυριαρχεί ο κίνδυνος πλημμυρών


 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021, 18:57