Bίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης – Χάρης Γκίκας 

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν από το πρωί της Τετάρτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην περιοχή Κεχριές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας και των ισχυρών σχετικά ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στον ευρύτερο χώρο που έχει επεκταθεί η πυρκαγιά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μάχη με τις φλόγες

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Δείτε τη διαδικασία εκκένωσης στο χωριό Γαλατάκι:

 

Στο μέτωπο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ στην κατάσβεση βοηθάει και ο στρατός. Όλα δείχνουν πως οι προσπάθειες κατάσβεσης θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις», επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν και μηχανήματα ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τον δήμο Κορινθίων, φαίνεται να έχουν καεί κάποια σπίτια και να έχουν υποστεί υλικές ζημιές κάποια ακόμη.

Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί 

Παράλληλα έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής 6 οικισμοί και δύο κατασκηνώσεις. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό πως εκκενώθηκε και ο οικισμός του Αγίου Ιωάννη.

Επίσης προληπτικά μεταβαίνουν στα Αθίκια Κορινθίας οχήματα του ΕΚΑΒ με προσωπικό, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε κατοίκους, εάν χρειαστούν Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες πως πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Η πυρκαγιά έκαψε δασική έκταση κοντά σε στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο

Ολοσχερώς κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο

 

Στην περιοχή βρίσκονται οι φωτορεπόρτερ του zougla.gr. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

Ακούστε τι δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο zougla.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης