Τον δράστη του πιθανού εμπρησμού και τα κίνητρά του, αναζητά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, για το περιστατικό της πυρκαγιάς σε δύο εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων στον οικισμό Λέτρινα στη Σπιάντζα Πύργου. Τα δύο σπίτια, που κάηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, ανήκουν σε δύο αδέλφια και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της πράξης αντεκδίκησης από άγνωστα άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά στα δύο σπίτια εξερράγη σχεδόν ταυτόχρονα περίπου στις τρεις τα ξημερώματα της Τρίτης. Το γεγονός έγινε αντιληπτό με καθυστέρηση από γείτονες στην περιοχή που είναι μόνιμοι κάτοικοι και όχι παραθεριστές. Οι πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, όταν ενημερώθηκαν και έφτασαν στο συμβάν, ήδη τα δύο σπίτια είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Το μόνο που έμενε ήταν να γίνει άμεσα η κατάσβεση. Κάποιοι μικροί χώροι γλίτωσαν από τις φλόγες αλλά τα σπίτια είναι πλέον μη κατοικήσιμα. Στη μία περίπτωση μάλιστα έξω από το σπίτι κάηκε και μια βάρκα που βρισκόταν πάνω σε τρέιλερ στην αυλή. Εδώ οι Αρχές εξετάζουν αν η πυρκαγιά επεκτάθηκε εκεί από το κτίριο ή αν ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν φωτιά στη βάρκα.

Το πρώτο σπίτι βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου που διασχίζει τους παραλιακούς οικισμούς της Σπιάντζας. Το δεύτερο σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων και λίγο πιο μέσα προς την παραλία, στις θέσεις Λέτρινα 18 και 20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα επισήμως, όμως αυτό που φαίνεται πιο ξεκάθαρο είναι πως πρόκειται για εμπρησμό. Και δεν φαίνεται καθόλου τυχαίο το γεγονός πως τα σπίτια ανήκουν σε δύο αδέρφια και η φωτιά ξέσπασε την ίδια σχεδόν στιγμή. Από την υπηρεσία ενεργείται προανάκριση για να φανεί αν υπάρχουν άτομα που μπορεί να κινούν υποψίες σχετικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης