Δίχως κανένα αποτέλεσμα σταμάτησαν αργά χθες το βράδυ οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του δίχρονου κοριτσιού, τα ίχνη του οποίου φαίνεται ότι χάθηκαν χθες το μεσημέρι από τον καταυλισμό Ρομά στις αποθήκες του ΑΣΟ, στον Πύργο.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες ερεύνησαν από νωρίς μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου, ξεκινώντας από την περιοχή του στρατοπέδου και καταλήγοντας στο αυλάκι κοντά στη Φιλοθέη, όπου και σταμάτησαν οι έρευνες λόγω παρέλευσης της ώρας δίχως να έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη ή κάποιο στοιχείο που να τους οδηγήσει στον εντοπισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, συμμετείχε και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. της Πάτρας με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.

Στο σημείο των ερευνών βρέθηκε και ομάδα δυτών της ίδιας υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει κατάδυση στο νερό, καθώς και βάρκα που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές ξεκίνησαν και πάλι τις έρευνές τους από νωρίς το πρωί σήμερα, με τους ανθρώπους της 6ης ΕΜΑΚ και τους δύτες να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου και τους ανθρώπους ΟΠΚΕ και Ασφάλειας κατά τον τερματισμό των ερευνών χθες βράδυ, ενώ παράλληλα συνεννοήθηκαν και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα το πρωί προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο αρδευτικό κανάλι οι διασώστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι συγγενείς του δίχρονου παιδιού όσο και οι αρχές, εκτιμούν ότι έχει πέσει σε κεντρικό αυλάκι του ΓΟΕΒ. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, από την στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες χθες το μεσημέρι, διεκόπη και η ροή νερού.

Αμέσως μόλις έμαθε για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Ασημάκης Κοράκης δήλωσε τα εξής: «Όπως βλέπετε έχει γίνει ένα τραγικό γεγονός. Έχει χαθεί ένα μικρό παιδί. Προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους Πυροσβεστική και Αστυνομία για να το βρουν. Απ’ ότι καταλαβαίνω ωστόσο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να μπουν στο νερό και να βρουν το παιδί. Απ’ ότι έχουν πει, το παιδάκι κοιμόταν, ξύπνησε ξαφνικά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Ξύπνησε μετά από λίγο και το άλλο παιδάκι που βρισκόταν μαζί του και ειδοποίησε τη μαμά του πως το παιδί πήγε προς το αυλάκι. Και σηκώθηκε η μάνα και από τότε χάθηκε το παιδί».

 

Αγωνιούν οι συγγενείς

Την αγωνία τους για την τύχη του δίχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από καταυλισμό Ρομά στον Πύργο εξέφρασαν συγγενείς της μικρής Παναγιώτας. Σε δηλώσεις τους, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές που είδαν το μικρό κορίτσι, σημειώνοντας μάλιστα πως πήγαιναν συχνά τα παιδιά κοντά στο αυλάκι του ΓΟΕΒ για να παίξουν, να πάρουν νερό και να κάνουν μπάνιο και για αυτό εκφράζουν τον φόβο τους ότι έχει χαθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Άφησαν όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο το παιδί να έχει απαχθεί, με τις έρευνες των αρχών πλέον να είναι αυτές που θα δώσουν φως στην υπόθεση.

Άγγελος Βασιλόπουλος-Θείος: «Το παιδί έχει χαθεί από τη μια το μεσημέρι. Μόλις αντιληφθήκαμε την απουσία του, ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Συνήθως έπαιζε σε κοντινή απόσταση από εδώ. Δεν γνωρίζω ωστόσο λεπτομέρειες για το τι έχει γίνει, μιας και έλειπα. Μπορεί να το πήραν κιόλας το παιδί. Ήταν κάτι παιδιά μπροστά εκείνη την ώρα, όμως δεν είδαν κάτι».

 

Βαλεντίνα Βασιλοπούλου-Θεία: «Είναι ανιψιά μου. Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας. Ήταν εδώ μέσα. Καθόταν με τη μητέρα μου και το τάιζε λουκούμια. Η μικρή χαιρέτησε τη μητέρα μου και βγήκε έξω και μετά από πέντε λεπτά εξαφανίστηκε. Τα παιδιά συνήθιζαν να πηγαίνουν κοντά στο αυλάκι και πολλές φορές έκαναν και μπάνιο. Φοβόμαστε μη ζαλίστηκε και έπεσε μέσα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς».

Πηγή: Εφ.«Πατρίς» / patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης