Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Πύργο, για το ζήτημα των απορριμμάτων και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τόσο στην πόλη, όσο και τις 47 κοινότητες του δήμου.

Στην συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία επιτροπής αγώνα «Για έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια», συμμετείχαν μεγάλος αριθμός πολιτών, σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις, καθώς και πολλοί μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες του Πύργου συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτίριο του Διοικητηρίου και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Καθ όλη την διάρκεια της πορείας ακούγονταν συνθήματα για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και την εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα της διαχείρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα, έξω από το Λάτσειο δημοτικό μέγαρο. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία, οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι του Πύργου θέλουν μία πόλη αντάξιας αυτής που δικαιούνται, αντάξιας της ιστορίας της και των στοιχειωδών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη. Όπως πρόσθεσαν είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία, στο καθαρό περιβάλλον και στην απρόσκοπτη δραστηριότητα και γι΄ αυτό όπως τόνισαν, «θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους».

Μετά την συγκέντρωση, μέλη της επιτροπής αγώνα πήγαν στο δικαστικό μέγαρο, όπου συναντήθηκαν με την εισαγγελέα Πύργου.

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi 

Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης