Πύργος: Εξιχνιάστηκαν 30 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 05:40
Πύργος: Εξιχνιάστηκαν 30 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια

Περίπου 30 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές της νότιας Ηλείας εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος πέντε ανδρών, ηλικίας από 20 έως και 36 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης κλοπών, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας για την εξιχνίαση των κλοπών, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπου εντοπίστηκαν τρεις από τους φερόμενους ως δράστες, και συγκεκριμένα ένας 25χρονος, ένας 34χρονος και ένας 31 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Από τις έρευνες που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι οι πέντε φερόμενοι ως δράστες διέπραξαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους 28 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, διέπρατταν τις κλοπές κυρίως πρωινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια και κυρίως σε περιοχές μικρών σε πληθυσμό δημοτικών διαμερισμάτων.

Όσον αφορά στη μετακίνησή τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που διατηρούσαν στην κατοχή τους για μικρό χρονικό διάστημα, στα οποία αλλοίωναν τους χαρακτήρες των πινακίδων κυκλοφορίας κι άλλαζαν το χρώμα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των πέντε ατόμων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ηλείας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, 05:40