«Εκείνη την στιγμή προσπάθησα να προσπεράσω ένα άλλο αυτοκίνητο. Δεν κατάλαβα ότι χτύπησα κάποιον άνθρωπο, γι’ αυτό και συνέχισα την πορεία μου». Αυτά ήταν τα λόγια που φέρεται να είπε ο 33χρονος ασυνείδητος οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε έναν 22χρονο στην Καλλίπολη του Πειραιά.

Παρά τις δικαιολογίες του νεαρού οδηγού και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε μόνος του στην Τροχαία Πειραιά η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αφορά κακουργηματικές πράξεις. Νομικοί έλεγαν στο zougla.gr ότι «δεν συνηθίζεται σε τροχαία δυστυχήματα, ακόμα και όταν είναι με εγκατάλειψη, οι εισαγγελικές αρχές να ασκούν τέτοιας μορφής ποινική δίωξη». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος, στη συμβολή των οδών Κλεισόβης και Θεοτόκη, παρέσυρε τον 22χρονο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του μπροστά στα μάτια ενός φίλου του. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο νεαρός δεν τα κατάφερε.

Από εκείνη την στιγμή οι αστυνομικοί της Τροχαίας Πειραιά «σάρωσαν» την περιοχή για να βρουν οπτικό υλικό από το αυτοκίνητο και τον ασυνείδητο οδηγό. Τελικά, μετά από εντατική έρευνα βρήκαν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr το όχημα είχε ένα σπασμένο φανάρι αλλά και ένα μεγάλο χτύπημα στο ύψος του παρ μπριζ το οποίο προκλήθηκε από την πρόσκρουση του σώματος του άτυχου 22χρονου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, μετά το δυστύχημα και σαν να μην συνέβη το παραμικρό, επέστρεψε στο σπίτι του και έβαλε την προστατευτική κουκούλα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας Πειραιά, στον οποίο υποβλήθηκε η δικογραφία, θεώρησε ότι η συμπεριφορά του οδηγού και κυρίως το γεγονός ότι προσπάθησε να κρύψει το αυτοκίνητο ήταν κάτι πολύ σοβαρό που δείχνει δόλο και κανένα ίχνος μεταμέλειας. Σε συνδυασμό με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα και την εγκατάλειψη του θύματος, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 33χρονο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο για τέτοιου είδους αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι και αυτός κάτοικος Καλλίπολης Πειραιά, απολογήθηκε στον ανακριτή ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης