Αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα στον Έβρο. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν δύο περιστατικά πυροβολισμών από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην περιοχή του Τυχερού.

Το πρώτο από αυτά καταγράφηκε στις 22:20 το βράδυ. Ειδικότερα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα, απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία από τις δύο βάρκες δεν έφερε φωτεινή σήμανση. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από Έλληνες αστυνομικούς, οι οποίοι και ενημέρωσαν στελέχη του Στρατού για να επιληφθούν του περιστατικού.

Spiegel: Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά Γερμανών αξιωματούχων της Frontex στον Έβρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στα τουρκοελληνικά χερσαία σύνορα την Τρίτη, σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, το Spiegel αναφέρει πως Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ τουλάχιστον μία φορά προς Γερμανούς αξιωματούχους. Η είδηση γνωστοποιήθηκε αφού το Spiegel δημοσιοποίησε εσωτερικό ευρωπαϊκό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων της Frontex. Στο περιστατικό δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. 

Επιβεβαιώνει το συμβάν το γερμανικό ΥΠΕΣ

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας πως ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε μια φορά στις 07:15 μ.μ. την Τρίτη το απόγευμα όταν Γερμανοί αξιωματούχοι βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά των συνόρων.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι βρίσκονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο αποστολής της Frontex. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τυχερό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ και αμέσως ειδοποίησε. 

Μια βολή και ένα «μεσαίο δάχτυλο»

Κοιτώντας με κιάλια, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με ένα αυτόματο όπλο προς στην ελληνική πλευρά.

Στη συνέχεια, ο εν λόγω στρατιώτης έδειξε το «μεσαίο δάχτυλό» του και γύρισε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν έξι ακόμα Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά έστρεψαν τα όπλα τους στοχεύοντας προς τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Η Frontex δήλωσε ότι όλα τα σχετικά γεγονότα έχουν καταγραφεί από τις ελληνικές Αρχές. Η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα σχόλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης