Οργή, αγανάκτηση και μεγάλη λύπη είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους φίλους του αδικοχαμένου Δημήτρη Μίχα για την εν ψυχρώ δολοφονία του που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Νάουσα της Πάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις προσωπικές του φίλες μιλά αποκλειστικά στη zougla.gr και εκφράζει τον θυμό και τη στεναχώρια της, ενώ παράλληλα ανοίγει την καρδιά της και περιγράφει άγνωστες πτυχές της ζωής του Δημήτρη.

«Ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος ευχάριστος, αγαπητός πολύ στον κόσμο. Άψογος στην εργασία του και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν έδινε δικαιώματα, κοίταζε τη δουλειά του και την οικογένειά του. Δούλευε πολλές ώρες σαν ταξιτζής, όπως πολλοί την καλοκαιρινή σεζόν στα νησιά. Ένιωθες άνετα μαζί του και ήταν πολύ καλός ακροατής σε ό,τι του έλεγες» αναφέρει.

«Τα δικά μου συναισθήματα; Θλίψη, στενοχώρια αλλά και θυμός! Θυμός όχι μόνο για το συγκεκριμένο συμβάν, που είναι περισσότερος λόγω του φίλου που χάθηκε τόσο άδικα, αλλά και για όλα όσα παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν στη χώρα μας. Έχουμε καταντήσει να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους με ασφάλεια. Να φοβόμαστε όχι μόνο τη σκιά μας, αλλά να μην νιώθουμε ασφαλείς ούτε μέσα στα σπίτια μας. Η αγανάκτηση έχει φτάσει στο μέγιστο, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα εμείς οι απλοί πολίτες να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους εαυτούς μας και την ιδιοκτησία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσχος για την κατάντια της Ελλάδας μας, που από “παράδεισος” έχει γίνει “κόλαση”! Ένα μεγάλο “κατηγορώ” για τους υπεύθυνους του αποτελέσματος αυτού.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου προσφέρατε την ευκαιρία να αναφερθώ στον φίλο Δημήτρη, να μάθει ο κόσμος τι άνθρωπος ήταν και πόσο άδικος ήταν ο χαμός του.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, ο Θεός να τους δώσει δύναμη.

Αντίο φίλε Δημήτρη, θα είσαι πάντα στις καρδιές και στις σκέψεις μας….» προσθέτει η φίλη του, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η zougla.gr επικοινώνησε και με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί Πάρου. Μέλος της που γνώριζε τον Δημήτρη Μίχα ανέφερε ότι ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο στην τοπική κοινωνία και πως μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον εκλιπόντα. «Τον γνώριζαν όλοι. Ήταν αγαπητός σε όλους» δήλωσε.

To χρονικό της τραγωδίας

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο πιο κεντρικό σημείο της Πάρου. Ληστές τράπεζας κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο διάβα τους. 

Νεκρός από τα πυρά τους έπεσε ο οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, ο οποίος προσπάθησε να τους εμποδίσει να διαφύγουν. Πρόκειται για τον γαμπρό της μεγάλης μας τραγουδίστριας, Βίκυς Μοσχολιού, ο οποίος είχε παντρευτεί τη μικρή της κόρη, αλλά τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε διάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν λίγο μετά τις 08.20 το πρωί σε υποκατάστημα της Alpha Bank και, αφού άρπαξαν 60.000 ευρώ που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στα ταμεία, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο τους περίμενε ένας συνεργός τους. Ο οδηγός ταξί, που βρισκόταν απέναντι από την τράπεζα, επιχείρησε να τους σταματήσει, με έναν από τους δράστες να ανοίγει πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.


(Η τράπεζα Alpha Bank: Φωτογραφία του Τrebor-robert van der most)


(Nτοκουμέντο: Οι κηλίδες αίματος στο πλακόστρωτο της Νάουσας, Φωτογραφία του Τrebor-robert van der most)

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Πάρου. Ο άτυχος άνδρας φέρει δύο τραύματα στοO αδικοχαμένος οδηγός ταξί στήθος.

Το αυτοκίνητο των δραστών -που είχε ενοικιαστεί χθες από την Αθήνα- εντοπίστηκε καμένο στην περιοχή Αμπελάς από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές έχουν διαφύγει με ταχύπλοο. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες της ληστείας που έγινε στις 16 Ιουλίου σε υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στις Σπέτσες.

Στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, για να συνδράμει στις έρευνες. Παράλληλα, στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έχουν διατεθεί ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και δυνάμεις – αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο δήμαρχος της Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης:

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, μετά το συμβάν με την ανήλικη Μυρτώ, που συγκλονίζει το νησί. Επίσης, επανέρχεται στο προσκήνιο το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί δεν επαρκούν και παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις.

Έκκληση της Ελληνικής Αστυνομίας για πληροφορίες:

Στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή ανθρωποκτονία του 53χρονου και την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Νάουσα της Πάρου, παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Κινηματογραφική ληστεία στις Σπέτσες

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης