Zougla Newsroom

Από το δωμάτιό του, όπου έπαιζε το αγαπημένο του μπουζούκι, βρέθηκε πάνω σε μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Από τις «αλάνες» των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, συμμετείχε στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Ο 26χρονος ειδικός φρουρός, που είναι κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση ξυλοδαρμού του ελεγκτή του Μετρό, φαίνεται ότι κάτι ξέχασε… Την ιδιότητα του αστυνομικού… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Τρίτης, όταν θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του. Γιατί, ενώ ήξερε για το περιστατικό, δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του; Γιατί έδινε συμβουλές στη μητέρα των παιδιών πώς να αναγνωρίζει τα αυτοκίνητα της αστυνομίας; Ενώ γνώριζε πως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μπορούσε εύκολα να ανασύρει τα προφίλ των παιδιών από Facebook και Instagram, δεν φανταζόταν ότι θα είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου της μητέρας ή των παιδιών;

Στη συνέχεια θέλησε να εκμεταλλευτεί την ιδιότητά του και ζήτησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών «να μάθει για ποιον λόγο είχαν συλληφθεί τα δύο αδέρφια». Λίγα λεπτά αργότερα, συνελήφθη και ο ίδιος, καθώς είχαν καταγραφεί οι συνομιλίες που είχε με τη μητέρα και οι «συμβουλές» που έδινε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 26χρονος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής από τον Ιανουάριο του 2020. Ήταν ένας από τους 1.500 ειδικούς φρουρούς που προσέλαβε με διαδικασίες fast track το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης». Η εκπαίδευση των νεαρών αστυνομικών κράτησε περίπου τρεις μήνες και φαίνεται ότι κάποιοι δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τον νέο τους ρόλο και την ιδιότητά τους. 

Ο νεαρός Ν.Κ. παίζει ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά σωματεία από μικρό παιδί. Μάλιστα, μετά από πέντε χρόνια, αποφάσισε να αλλάξει θέση και να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ. Είναι τερματοφύλακας σε διάφορες ομάδες, όπως στις Φοίνικα Περιστερίου, Παλαιό Φάληρο, Αγίους Αναργύρους, Αργοναύτη Αχαρναϊκό, ΑΟ Σύρου, Ανθούπολη Ατρόμητος Αθηνών και ΑΟ Καραβά. 

Μετά απ’ όσα έγιναν και την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, το Αρχηγείο της αστυνομίας τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης