Ποινική δίωξη για προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Έλενας Γιαννακοπούλου μετά τις καταγγελίες πως πέταξε στα γραφεία της υπηρεσίας της στον κάδο απορριμμάτων την εικόνα της Παναγίας.

Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία με αφορμή την έγγραφη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας η οποία έφτασε και στο γραφείο του πρωθυπουργού) από υπαλλήλους στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Την κατηγορούσαν ότι είχε ξεκινήσει διωγμό εναντίον όσων φορούν ή έχουν στους χώρους της εργασίας τους χριστιανικά σύμβολα απαιτώντας την απομάκρυνσή τους. Υποστήριζαν μάλιστα ότι παραμονές Δεκαπενταύγουστου η κ. Γιαννακοπούλου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για υπόθεση η οποία σχετίζεται με θρησκευτικές διακρίσεις.

Η ίδια πάντως η διευθύνουσα σύμβουλος αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για στοχοποίησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης