Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά 21 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων αλλά και άλλων σκευασμάτων που διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία και όχι στην αγορά. Μεταξύ των κατηγορουμένων που δρούσαν σε Δημόσια Νοσοκομεία, είναι γιατροί, νοσηλευτές και ιδιώτες φαρμακοποιοί.

Συγκεκριμένα η δίωξη που τους ασκήθηκε αφορά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.

-Απάτη από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ.

-Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ.

-Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

-Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ΄ εξακολούθηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης