Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ, Ιωάννη Ζήνα, για υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων που τελέστηκε το 2009.  

Ο πρώην Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας καταδικάστηκε για λαθρεμπορία κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη με ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία το Δημόσιο απώλεσε δασμούς που ανέρχονται σε 19,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, εξαιτίας μια θαλασσοταραχής, πλοίο φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο, προσάραξε στην Εύβοια, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι η ποσότητα των τσιγάρων κατευθυνόταν σε μια εταιρία-φάντασμα.

Για το ίδιο αδίκημα του τελωνειακού κώδικα καταδικάστηκε ο αγοραστής των λαθραίων τσιγάρων, Κωνσταντίνος Παχής, ενώ αθωώθηκε ο πρώην Πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Παπάς και ο τέταρτος κατηγορούμενος Πάρις Ευαγγελινός, ναυτιλιακός πράκτορας.

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας ήταν απαλλακτική μόνο για τον τέταρτο κατηγορούμενο. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά ελαφρυντικά και επέβαλε σχεδόν τη μέγιστη ποινή με αναστολή και με υποχρέωση καταβολής 5.000 ευρώ από κάθε καταδικασθέντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το τεράστιο ύψος της ζημιάς που προκάλεσαν στο Δημόσιο, οι κατηγορούμενοι δεν παραπέμφθηκαν για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα.

Με πληροφορίες από το xanthipress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης