Η διαμαρτυρία των μελών του Ρουβίκωνα στην ισπανική πρεσβεία στοίχισε σε 18 από αυτούς, 6μηνη φυλάκιση, με αναστολή αλλά και χρηματική ποινή 400 ευρώ σε όσους αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Το πρωί, τα 18 μέλη του Ρουβίκωνα κάθισαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για παράνομοι βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης ενώ ορισμένοι εξ’ αυτών βαρύνονταν και για άρνηση δακτυλοσκόπησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο ωστόσο τους απάλλαξε μόνο από την κατηγορία της παράνομη βίας και τους έκρινε κατά περίπτωση, ενόχους για τα υπόλοιπα αδικήματα, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Οι ίδιοι πάντως οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως άσκησαν βία ή διέπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη, λέγοντας πως ήταν μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλονία. Να σημειωθεί πάντως πως η πρεσβεία της Ισπανίας στη χώρα μας δεν έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία, τα μέλη του Ρουβίκωνα κρέμασαν στην πρεσβεία ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφία: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης