Ως γνωστόν ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Μόλις μερικές ημέρες κράτησε το παιχνίδι του ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση Noor 1 και των προστατών του, ενδεχομένως και των συνεργών του, με την ιστορία της «τρέλας» την οποία επικαλέστηκε για να μεταφερθεί από τις φυλακές Χαλκίδας στο ασφαλές περιβάλλον του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού. 

Μετά από το δημοσίευμα του zougla.gr που προκάλεσε παλιρροϊκά κύματα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του εν λόγω υπουργείου προέβη στις απαιτούμενες κινήσεις έτσι ώστε οι γιατροί να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το επιστημονικό προσωπικό του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, μετά από εμπεριστατωμένη εξέταση του ισοβίτη Γιαννουσάκη, κατέστησε σαφές πως δεν συντρέχει κανένας λόγος μεταφοράς του στο εν λόγω ψυχιατρικό κατάστημα των φυλακών και πως, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, θα πρέπει να επιστρέψει πάραυτα στο κελί του στις φυλακές Χαλκίδας. Με λίγα λόγια το «κύκλωμα» εκείνο το οποίο υιοθέτησε την «υπόθεση τρέλας» του Ευθύμη Γιαννουσάκη αντιλήφθηκε, αν και αργά, πως τέτοιου είδους τακτικές μπορούν και να βρουν τοίχο. Και μάλιστα τοίχο από μπετόν αρμέ.

Επί της ουσίας ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης εξαρχής, και από τη στιγμή που κατέθεσε ενόρκως στην εισαγγελία και στον ανακριτή καταγγέλλοντας τους συνεργούς του στην υπόθεση Noor 1 αλλά και κατά την περίοδο των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προσπαθούσε να πετύχει την μεταγωγή του σε ασφαλές περιβάλλον. Είχε εκφράσει ανοιχτά τους φόβους του για τη ζωή του αλλά και για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Από τη στιγμή που άνοιξε το στόμα του και αναφέρθηκε σε ενδεχόμενους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του ναρκοπλοίου μεταξύ των οποίων, οι άμεσοι συνεργάτες του επιχειρηματία-εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και του ιδίου. 

Στην πρόσφατη νιοστή πράξη του δράματος, ο Ευθύμης Γιαννουσάκης και μετά την στροφή του από τον Απρίλιο που μας πέρασε η οποία συνίσταται στο να αρνείται με εμμονή τα όσα είχε πει προηγουμένως στον εισαγγελέα και τον δημοσιογράφο εφηύρε το τέχνασμα του ψυχολογικού προβλήματος επικαλούμενος μνήμες που επανέρχονται στο μυαλό του από το δυστύχημα το οποίο προκάλεσε τον θάνατο του γιου του μπροστά στα μάτια του. Τουλάχιστον αυτά δήλωσε στο zougla.gr ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση ο Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε από τις φυλακές Χαλκίδας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί τότε τον έστειλαν πίσω ζητώντας την επανεξέτασή του μετά από 10 ημέρες. Αμέσως μετά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης μεταφέρθηκε με απόφαση της κεντρικής επιτροπής μεταγωγών του Υπ. Δικαιοσύνης, της οποίας άμεσος πολιτικός προϊστάμενος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Φυτράκης, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. 

Από τη πρώτη στιγμή υπήρξε η έντονη αίσθηση πως ορισμένοι παράγοντες του Υπ. Δικαιοσύνης «διαχειρίστηκαν» την υπόθεση αυτή προκειμένου να διευκολύνουν τον ισοβίτη. Τα ονόματα των υπευθύνων που εξαρχής αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ και που είχαν την δυνατότητα να «διαχειριστούν» την υπόθεση ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ευτύχιος Φυτράκης καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού Φυλακών, κ. Παύλος Δουλάμης.

Τελικά επικράτησαν, όπως γράφτηκε παραπάνω, δεύτερες σκέψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεδομένου ότι αυτό το «εσωτερικό σύστημα» είχε πλέον αποκαλυφθεί. Εν κατακλείδι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης επιστρέφει στην Χαλκίδα και η διερεύνηση της υπόθεσης Noor 1 από τις δικαστικές Αρχές συνεχίζεται έως ότου προκύψει η νέα προσπάθεια εμπλοκής από εκείνους που δεν έχουν κανέναν συμφέρον από την περάτωση της έρευνας. Ο νοών νοείτω αλλά, όπως λέει και ο λαός… έχουν γνώση οι φύλακες. 

Το ρεπορτάζ από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Ευ. Γιαννουσάκης αφίχθη στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού πιάνοντας κυριολεκτικά στον… ύπνο τους υπευθύνους του ψυχιατρείου που έκαναν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας. Ξαφνικά και χωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό για την επικείμενη μεταφορά του εκεί, παρά το μεγάλο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τα «απόνερα» του NOOR1, ο ισοβίτης περνούσε την πόρτα του ψυχιατρείου, για να υποβληθεί εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις, όπως έλεγαν επισήμως πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το συνήγορό του Γιάννη Γλύκα, αιτία της μεταφοράς του στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με κρίσεις πανικού και άγχους. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο γιατί δεν ξαναγύρισε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, όπως του συνέστησε η ειδικευόμενη γιατρός που τον είχε εξετάσει εκεί, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Για ποιο λόγο όμως προτίμησε ο Ευθύμος Γιαννουσάκης το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και όχι τη μεταφορά του εκ νέου στο Γενικό Κρατικό; Αισθανόταν άραγε πιο ασφαλής και σίγουρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο ισοβίτης; Και γιατί επέλεξε να εισαχθεί ξαφνικά, μέσα στον καύσωνα τις ημέρες μάλιστα που γνώριζε καλά, όπως φαίνεται, πως απουσίαζαν οι υπεύθυνοι του ψυχιατρείου; Σύμπτωση;

Το σίγουρο είναι πως ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης δείχνει ότι δεν βολεύεται εύκολα στο κελί της φυλακής. Δεν εξηγείται διαφορετικά πως όλο αυτό το διάστημα, έχει αλλάξει τρία σωφρονιστικά καταστήματα. Από τις φυλακές Αυλώνα βρέθηκε στη φυλακή της Χαλκίδας και λίγο αργότερα στον Κορυδαλλό, όπου δεν ζήτησε καν να εξεταστεί από ψυχίατρο! Αντ’ αυτού, μετήχθη σε εξωτερικό νοσοκομείο, στο Γενικό Κρατικό όπου εξετάστηκε από μία… ειδικευόμενη γιατρό!

Στη συνέχεια επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού για κανένα διήμερο και μετά, πάλι πίσω στη Χαλκίδα.
Ποιοι είναι αυτοί όμως που καθοδηγούν τα βήματα του Γιαννουσάκη; Ποιοι είναι εκείνοι που διευκολύνουν τις απανωτές μεταγωγές του;

Ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας Σπύρος Αθανασίου ίσως γνωρίζει περισσότερα για αυτό και ίσως μπορεί να εξηγήσει πώς ενώ άλλοι κρατούμενοι περιμένουν για καιρό τη μεταγωγή τους, ο ισοβίτης πετυχαίνει εν ριπή οφθαλμού ν’ αλλάζει τις φυλακές και τα νοσοκομεία σαν τα …πουκάμισα.

Πληροφορίες πάντως θέλουν τον κ. Αθανασίου να διατηρεί άριστες σχέσεις, ακόμη και οικογενειακές με τον Διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης, συντονιστή των φυλακών Παύλο Δουλάμη ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο των σωφρονιστικών καταστημάτων σε έλη της χώρας.

Οι αλλεπάλληλες ωστόσο μεταγωγές Γιαννουσάκη οι οποίες γεννούν όχι μόνο ερωτήματα αλλά και πολλές υπόνοιες θα πρέπει ενδεχομένως να διερευνηθούν πιο επισταμένα από το υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί μόνο έτσι θα διαλυθούν όλες οι πιθανές σκιές που πέφτουν πάνω τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης