Ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Αχαίας κ. Νίκος Νικολόπουλος και συντονιστής του «ΚΙΝ.Α.» (Κίνημα Αναγέννηση), μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησε να μπει βαθιά το μαχαίρι στο «πιθανώς επιμελώς κρυπτόμενο νέο παραδικαστικό κύκλωμα».

Με την παρέμβασή του αυτή μάλιστα, αξιώνει να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όσοι κρύβονται πίσω από τον τραπεζικό λογαριασμό «μαμούθ» μιας απλής υπαλλήλου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος σήμερα το πρωί εξερχόμενος της Βουλής και ερωτηθείς για την πρωτοβουλία του να πάει το θέμα στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σ΄αυτή την απροσδόκητη κρίση που κατέστησε τα πάντα ρευστά και αμφίβολα, ακόμα και αυτά τούτα τα αυτονόητα, έλαβε πρόσφατα ευρεία δημοσιότητα, περίπτωση εντοπισμού, από στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δικαστικής υπαλλήλου, η οποία, με απόφαση του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου, τέθηκε εκτός υπηρεσίας, αφού διαπιστώθηκε ότι τηρούσε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικαστική αυτή υπάλληλος εκδιώχθηκε από την υπηρεσία, αλλά παρακαλώ προσέξτε με ποιο «σκεπτικό». Διότι διέπραξε τα πειθαρχικά παραπτώματα -ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ- της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει πρίν από κάθε τι άλλο σας πω, να τονίσω πως εκκρεμεί σε βάρος της το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Ο παραιτηθείς τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια είπε:
«Επειδή πραγματικά είναι αδύνατο με τον μισθό του δικαστικού υπαλλήλου, να σωρευθούν τραπεζικές καταθέσεις αυτού του ύψους, αλλά ταυτοχρόνως, όπως λέγουν πρόσωπα τα οποία κινούνται στον δικαστικό χώρο, οι αρμοδιότητες των δικαστικών υπαλλήλων των Διοικητικών Πρωτοδικείων δεν είναι τέτοιες, ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών τέτοιου ύψους, ακόμη και για μη σύννομη ή παράτυπη άσκηση αποκλειστικά δικών τους καθηκόντων.

Επειδή η απόδοση κατηγορίας και η θέση εκτός υπηρεσίας αποκλειστικά για το πειθαρχικό παράπτωμα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας» όπως και η αντίστοιχη απόδοση ποινικής κατηγορίας για απλή μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, δεν προδίδει πρόθεση ενδελεχούς έρευνας.

Επειδή όπως μου καταγγέλουν η υπόθεση αυτή μπορεί να έχει και άλλα ποιο σοβαρά παρακλάδια.
Προτείνω πως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν, κατ΄αυτόν τον προκλητικό τρόπο, οι κρατικοί λειτουργοί, τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα τώρα που το κράτος και οι πολίτες βρίσκονται σε δεινή θέση.

Ευθέως λοιπόν ερωτώ. Ποιά πρόσωπα κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό, που μπορούν και σήμερα να εμποδίζουν την σε βάθος έρευνα;

Έχει επιληφθεί ο αρμόδιος Οικονομικός Εισαγγελέας, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες; Αν όχι, για ποιο λόγο; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα;
Πρέπει να μάθουν οι σκληρά δοκιμαζόμενοι πολίτες, όλη την αλήθεια και προπαντός να τους δοθεί ή δυνατότητα να κρίνουν την πολιτική ηγεσία, ανάλογα με τον τρόπο διαχείρησης του προβλήματος.
Για τούτο σήμερα πρέπει να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης