Την πεζοδρόμηση της Τσιμισκή από το ύψος της Παλαιών Πατρών Γερμανού μέχρι την οδό Βενιζέλου και την μετατροπή της οδού Εγνατία σε βουλεβάρτο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που παρουσίασε την Τρίτη η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης με ορίζοντα υλοποίησης το 2028. Η τρίτη διαβούλευση του σχεδίου ολοκληρώθηκε την Τρίτη και αναμένεται να κατατεθεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να πάρει τελική έγκριση.

Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται μεταξύ άλλων η πεζοδρόμηση του κομματιού της Τσιμισκή από Παλαιών Πατρών Γερμανού μέχρι Βενιζέλου και αντιστροφή της μονοδρόμησης της Κούσκουρα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι της Τσιμισκή θα επιτρέπεται η κυκλοφορία  μόνο σε λεωφορεία ταξί και ποδήλατα ενώ αναμένεται να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια. Στο πάνω τμήμα, γίνεται ήπιας κυκλοφορίας η Ερμού και η Βασ. Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτή προτείνεται να παραμείνει η οδός Μητροπόλεως, ενώ η λεωφόρος Νίκης μένει με μια λωρίδα, ενώ τοποθετείται και ένα ντεκ για τους πεζούς. Στο Σχέδιο προτείνεται επίσης η μονοδρόμηση της Εθν. Αμύνης από Εγνατία έως Αγ. Δημητρίου (ρεύμα ανόδου) και η ταυτόχρονη διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η αμφιδρόμηση της 26ης Οκτωβρίου. Το κόστος της παρέμβασης εκτιμάται σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου στα 4.9 εκατ. ευρώ και το σχέδιο έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2028.Πηγή: Seleo.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης