Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον καταυλισμό της Ειδομένης, στη σιδηροδρομική γραμμή, την οποία έχουν καταλάβει πρόσφυγες εδώ και 11 ημέρες, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Ειδομένη όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική γραμμή η οποία τελούσε υπό κατάληψη από πρόσφυγεςΣτην προσπάθεια της Αστυνομίας να εκκενώσει τις γραμμές, οι πρόσφυγες απάντησαν με πετροπόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε μικροσυμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομία έβαλε στο αυτοκίνητο για να προσαγάγει μία γυναίκα, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες όρμηξαν και την έβγαλαν έξω.

Μετά τις εντάσεις, πρόσφυγες παρέμειναν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ έστησαν και μικροφωνική εγκατάσταση προκειμένου, όπως είπαν, να ενημερώνουν όλους όσοι βρίσκονται στον καταυλισμό και να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο του RT:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τις πρωινές ώρες, η σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, είχε ανοίξει. Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν πρωτοβουλίας των αστυνομικών δυνάμεων, όσοι παρέμεναν στις ραγές πείστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διαδικασία απομάκρυνσης κύλησε ομαλά, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση.

Κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν έφτασε σήμερα στον Πειραιά με τα καράβια που κατέπλευσαν από τα νησιά την ώρα που οι σκηνές στο λιμάνι φτάνουν σχεδόν μέχρι τις προβλήτες.

Αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στο λιμάνι μετά από ολιγοήμερη παραμονή σε κέντρα φιλοξενίας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι συνθήκες εκεί δεν είναι καλές.

Οι πρώτοι άνθρωποι πέρασαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Οι κάτοικοι του χωριού Κουλάτα στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, στα σύνορα με την Ελλάδα αναφέρουν πως είδαν τους πρώτους πρόσφυγες να περνούν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας, Novinite, παιδιά που κατοικούν στο χωριό είδαν έξι με επτά άντρες το Σαββατοκύριακο να κουβαλούν τις αποσκευές τους και να περπατούν κατά μήκος της διεθνούς σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα παιδιά είπαν στους γονείς τους ότι οι άντρες μιλούσαν ξένη γλώσσα και τους έκαναν νεύματα να παραμείνουν ήσυχα.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική κρατική ραδιοφωνία, μία ομάδα προσφύγων -που γρήγορα εξαφανίστηκε στο σκοτάδι- έγινε αντιληπτή και από άλλους κατοίκους του χωριού.

Η συνοριακή αστυνομία είχε ενημερωθεί, αλλά οι Αρχές δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα ίχνη των ανθρώπων αυτών.

Όπως μεταδίδει το Novinite οι κάτοικοι των συνοριακών χωριών στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο αναφέρουν πως η φύλαξη είναι ανεπαρκής.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης