Μια ειδική φόρμα με τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και τη διεύθυνση του σπιτιού όπου πρόκειται να μείνουν τις 14 ημέρες της υποχρεωτικής καραντίνας θα καλούνται να συμπληρώνουν όσοι έρχονται αεροπορικώς στη χώρα μας μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα, ενώ, σε περίπτωση που κάποιοι παραβιάσουν το μέτρο αυτό, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας είναι υπό διαμόρφωση από την Πολιτική Προστασία και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές έχουν καταλήξει στα δεδομένα ότι οι επιβάτες των πτήσεων από χώρες του εξωτερικού για τις οποίες ισχύουν μέτρα καραντίνας θα συμπληρώνουν ένα έγγραφο με τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και τη διεύθυνση της κατοικίας όπου θα παραμείνουν για όσο διάστημα οφείλουν να βρίσκονται υπό περιορισμό. Επίσης αρμόδιοι φορείς θα ελέγχουν τακτικά τους επιβάτες μέσω τηλεφώνου προκειμένου να διαπιστώσουν ότι πειθαρχούν στα υποχρεωτικά μέτρα.

Συγκεκριμένα το σύνολο των στοιχείων θα διαβιβάζεται στο «κέντρο πληροφόρησης» που έχει δημιουργήσει η Πολιτική Προστασία στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θερμική κάμερα στο αεροδρόμιο ελέγχει την θερμοκρασία των ταξιδιωτών

Εκεί οι υπάλληλοι του κέντρου θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικά τηλεφωνικούς ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρείται ή όχι το μέτρο της καραντίνας, δίχως να έχει αποκλειστεί προς το παρόν το ενδεχόμενο ενεργοποίησης και της αστυνομίας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, λένε κύκλοι του Υπουργείου Υγείας.

Την ίδια στιγμή, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τη διοίκηση του αεροδρομίου, οι πύλες αφίξεων θα περιοριστούν ούτως ώστε να διευκολυνθεί η διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς τους ταξιδιώτες.

Στη Σύρο κότερο με ξένους τουρίστες – Δεν του επιτρέπουν να δέσει λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό

Δέκα τουρίστες έφτασαν με πλοίο αναψυχής στη Σύρο, αφού τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη Μαρίνα Ζέας. Οι λιμενικές αρχές του νησιού αναζητούν τρόπους προκειμένου να το απομακρύνουν.

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό σκάφος αναψυχής με σημαία τρίτης χώρας, που κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο νότια της νήσου Γάιδαρος (ανοιχτά της Αζολίμνου) στη Σύρο. Όμως οι λιμενικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του σκάφους με τους ταξιδιώτες λόγω του κορωνοϊού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το logotypos.gr με τον λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση, έγινε γνωστό ότι το πλήρωμα του πλοίου «Serenity» απαρτίζεται από 10 άτομα διάφορων εθνικοτήτων (πρόκειται για έναν Αυστραλό,  Άγγλο, Νοτιοαφρικανό, Ιρλανδό κ.ά.). Ο λιμενάρχης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιτραπεί στο σκάφος να εισέλθει για ελλιμενισμό στο λιμάνι της Ερμούπολης ή σε άλλο καταφύγιο της Σύρου λόγω φόβου για κορωνοϊό.

Το «Serenity» είχε αποπλεύσει από το Σουέζ με κατεύθυνση τη Μαρίνα Ζέας, όπου, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, του απαγορεύθηκε η προσέγγιση, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Τετάρτης να προσεγγίσει τη Σύρο ελπίζοντας να του επιτραπεί η είσοδος στον λιμένα του νησιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης