Ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν πάνω από 300 δειγματοληπτικoύς έλεγχους για τον Covid -19 σε όσους ταξιδιώτες το επιθυμούσαν, επιστρέφοντας στην Αττική από τις διακοπές τους, χθες Κυριακή 16 Αυγούστου, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν περίπου 200 έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά και πάνω από 100 στη Ραφήνα, σε πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων και σε λιμενικούς υπαλλήλους, καθώς είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με τους ταξιδιώτες, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ πραγματοποιούσαν θερμομετρήσεις και διένειμαν σχετικό ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης, για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει τους πολίτες σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν στο λιμάνι του Πειραιά ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αθ. Βαθιώτης, και στο λιμάνι της Ραφήνας ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευ. Μπουρνούς και η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, Δ. Γκικάκη.

Με αφορμή την θετική ανταπόκριση του κοινού στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι αυτό «μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε σε στοχευμένες δράσεις, που δίνουν έμφαση στην πρόληψη, για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων». Επίσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλη, και την εντεταλμένη σύμβουλο εθελοντισμού της Περιφέρειας, Ε. Μπαρμπαγιάνη, για τους δεκάδες εθελοντές που διέθεσαν, οι οποίοι «συνέδραμαν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της δράσης», προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που συμμετείχαν. Τέλος, ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στον Πειραιά και τη Ραφήνα, για την άψογη συνεργασία και τη βοήθειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη υγειονομικά και δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Για αυτό σπεύσαμε, από την πρώτη ημέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο, να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεών μας από την επιδημία», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Σε αυτό το πλαίσιο, συστήνουμε και σε όσους εργαζόμενους επιστρέφουν αυτές τις ημέρες από τις διακοπές τους να προτιμήσουν την τηλεργασία για μία εβδομάδα, όπως αποφασίσαμε να κάνουμε και για όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, να φοράνε παντού μάσκες, αλλά και να αποφύγουν τις επαφές με ευπαθείς ομάδες πολιτών, όπου ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Τα κλιμάκιά μας θα πραγματοποιήσουν όσους ελέγχους χρειάζεται και θα επαναληφθούν όπου απαιτείται, προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης