Δέκα χιλιάδες τριακόσιες είκοσι πέντε παραβάσεις βεβαιώθηκαν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος τροχονομικής αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», τον Ιούνιο, σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζουν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Υπηρεσίες Τροχαίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις είναι οι εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 1.558 για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.

– 4.203 για στάση-στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους.

– 1.957 για στάση-στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 931 για στάση-στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές.

– 772 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους.

– 280 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

– 624 για ηχορύπανση από οχήματα.

Όπως σημειώνει η ΕΛΑΣ, από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 119.245 παραβάσεις του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Τέλος, η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης