Έντονη είναι η ανησυχία στον Άγιο Θωμά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τα προηγούμενα 24ωρα και πλησίασαν αρκετές κατοικίες.

Η φωτιά στην περιοχή απασχολεί ακόμη τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες παραμένουν στο σημείο καθώς τις τελευταίες ώρες υπήρξαν αναζωπυρώσεις. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Γαβαλάς, μιλώντας σε κρητικά μέσα, υποστήριξε ότι πρόκειται για εμπρησμό. Μάλιστα, όπως είπε, είναι υπό συζήτηση να ξεκινήσουν περιπολίες από τους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας έχει υποψιάσει το γεγονός, σημείωσε, ότι έχουν εκδηλωθεί τρεις ακόμη φωτιές περιμετρικά του χωριού τις οποίες προλάβαμε και σβήσαμε έγκαιρα για αυτό και γίνεται έρευνα από την πυροσβεστική για να εντοπιστεί ο δράστης».

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στον Άγιο Θωμά έκαψε σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, περισσότερα από 100 στρέμματα δασικής, χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης ενώ ο κ.Γαβαλάς έκανε λόγο για πάνω από 2.000 στρέμματα, με εκατοντάδες ελαιόδεντρα και πολλά αμπέλια να έχουν γίνει στάχτη.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας κάηκε και μία στάνη με 100 πρόβατα να έχουν αποτεφρωθεί.

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει οι κάτοικοι των οποίων έχουν καεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις να προσέλθουν στο Δήμο και να το δηλώσουν προκειμένου να αποζημιώθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς βρίσκεται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός) για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου ενώ για τις ΠΕ Χανίων και Ρεθύμνου, είναι κατηγορίας 3, δηλαδή υψηλός. 

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης