Περιορίστηκε η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη – Σημαντική η συμβολή των εθελοντών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022, 18:35
Περιορίστηκε η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη – Σημαντική η συμβολή των εθελοντών

Τιτάνια ήταν η πολύωρη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο πυκνόφυτο δάσος της Σαμοθράκης. Η φωτιά αυτή την ώρα έχει περιοριστεί, με τα εναέρια μέσα να συνεχίζουν τις ρίψεις ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Ο συναγερμός για την φωτιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε περίπου στις 08:15 το πρωί και άμεσα επιχείρησαν δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το πύρινο μέτωπο είχε μετατοπιστεί πάνω από την περιοχή των Θέρμων, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στην βάθρα «Παράδεισος».

 

Κατά τις μεσημβρινές ώρες περίπου στους 300 εθελοντές συγκεντρώθηκαν μαζί με πυροσβέστες, οι οποίοι κατευθύνθηκαν πεζοί προς το βουνό ανά ομάδες καθώς το εδαφικό ανάγλυφο είναι πολύ δύσκολο με συνέπεια αρκετά σημεία να μην είναι προσβάσιμα για τα οχήματα.. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, πρώτα αρχικά κινήθηκαν ανά 30 άτομα και μετά ανά 15, ώστε να αλλάζουν βάρδιες.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο ThessToday.gr ανέφερε πως ζητήθηκε η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, αλλά κάηκε μέρος του οικοσυστήματος του νησιού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022, 18:42