Τη θέση ότι τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν άλλους πρόσφυγες πέρα απ’ όσους διαμένουν στα ήδη θεσμοθετημένα και οργανωμένα hot spots, εξέφρασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρη Βίτσα, επεσήμανε την «ανησυχητική κατάσταση» που διαμορφώνεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και ζήτησε τη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Καλογήρου έκανε λόγο για «σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή» προσφύγων προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τόνισε την ανάγκη πρόνοιας για την αποσυμφόρηση των νησιών «με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των τριών hot spots έχει ήδη ξεπεραστεί».

«Εκτιμάμε ότι η κατάσταση, που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί, θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα, σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο» καταλήγει στην επιστολή της προς τους δύο υπουργούς η Χριστιάνα Καλογήρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης