«Δεν ζητήθηκε ποτέ και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα περιστατικό μεταφοράς ύποπτου περιστατικού από εργαζόμενο της Περιφέρειας Αττικής, ούτε φυσικά η Διοίκηση έδωσε τέτοιου είδους εντολή» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Αφορμή της ανακοίνωσης αποτέλεσε ισχυρισμός του προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων της -τον οποίο η Περιφέρεια χαρακτηρίζει «παντελώς ψευδή»- ότι η διοίκηση υποχρεώνει τους εργαζομένους οδηγούς της να μεταφέρουν από αεροδρόμια και λιμάνια ύποπτα περιστατικά Covid-19 σε σημεία καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι της ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει αν έχει τα μέσα και το προσωπικό για να συνδράμει την εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση της πανδημίας, «χωρίς ωστόσο να χρειαστεί, καθώς το υπουργείο διαχειρίζεται με δικά του μέσα και προσωπικό τη συγκεκριμένη ανάγκη».

Τέλος διευκρινίζει ότι για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί προτεραιότητα η προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων, όσο και του συνόλου των πολιτών, γι’ αυτό βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης