Βίντεο / Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Τρίτης έφτασε στον ανακριτή η 35χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση με το βιτριόλι και αναμένεται να ξεκινήσει την απολογία της στις 10:00 π.μ. Η κατηγορούμενη θα κληθεί να απαντήσει εάν αποδέχεται όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος της από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για απείθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής η 35χρονη αρνείται τα πάντα, δεν είναι συνεργάσιμη για τον σχηματισμό δικογραφίας, ενώ, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, «αρνείται ακόμα και να φάει».

Η κατηγορούμενη καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως ποια είναι η σχέση της με το θύμα, πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, γιατί είχε στην τσάντα της την περούκα και την τηλεκάρτα, αλλά και ποια είναι η σχέση της με τον άνδρα που ισχυρίζεται πως ήταν σύντροφός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο κατά τη μεταφορά της κατηγορούμενης στον ανακριτή:

 

 

Επίσης θα ερωτηθεί εάν κατασκόπευε το θύμα από τον Ιανουάριο, καθώς υπάρχουν μάρτυρες που κάνουν λόγο για μια μαυροφορεμένη γυναίκα η οποία παρακολουθούσε το σπίτι της Ιωάννας, αλλά και γιατί είχε ψεύτικο προφίλ στο Facebook.

Ακόμα ένα από τα σημαντικά ευρήματα που κατάσχεσε η αστυνομία από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου είναι τα ιδιόχειρα σημειώματα, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Η ίδια γράφει μεταξύ άλλων στο σημείωμα: «Τον φλερτάρει κάποια από τη δουλειά…», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Θα μάθω κάτι άσχημο…».

Η αγωνία της για την εξέλιξη της σχέσης της με τον 40χρονο φαίνεται και σε άλλο σημείο, καθώς ανησυχεί μήπως μπει άλλο πρόσωπο στη μέση. «Θα μου πει κάτι ευχάριστο ή θα μπει τρίτο πρόσωπο; Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον … (αναφέρει το όνομα του 40χρονου φίλου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη και μια ξανθιά φίλη μου». Σε άλλο σημείο του σημειώματος, με την ίδια ημερομηνία, γράφει η 35χρονη: «Είμαι αστράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε».

Στη συνέχεια, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, η φερόμενη ως δράστιδα σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα… τριχιά. Θα μάθω ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει…».

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας, απορρίπτει τις υπόνοιες περί ψυχικής νόσου της 35χρονης κατηγορούμενης και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την κακία και τη ζήλια και την απαξία για την ανθρώπινη ζωή δεν θα την ονομάσουμε ψυχική ασθένεια, με συγχωρείτε. Έχω πληροφορηθεί ότι πρόκειται για μια απολύτως συγκροτημένη κοπέλα, η οποία ήξερε ακριβώς πώς πρέπει να κινηθεί, πώς να κάνει το έγκλημα» εξήγησε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ανέφερε ακόμα ότι «κάποιος φυσιολογικός με οικογενειακές και φιλικές επαφές και σταθερή εργασία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται έτσι εύκολα ψυχικά ασθενής».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης