Πέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα Νέας Υόρκης, επιστράφηκαν τη Δευτέρα σήμερα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στη βιβλιοθήκη της Γενικής Εισαγγελίας του Μανχάταν.

Τα νομίσματα παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα νομίσματα θα εκτεθούν στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας. «Τα νομίσματα που μας επιστρέφονται σήμερα είναι αξιοσημείωτης ομορφιάς και ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, απεικονίζοντας την Ελλάδα του πολιτισμού και της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον γενικό εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς το νεότερο (Cyrus R. Vance, Jr.) και όλους που συνέβαλαν στην έρευνα, στον εντοπισμό και στην παράδοση των νομισμάτων, επισημαίνοντας ότι «από εδώ και πέρα, θα εκτίθενται στη γενέτειρά τους, όπου θα μπορούν να τα θαυμάζουν τόσο οι πολίτες όσο και τα εκατομμύρια των επισκεπτών της Ελλάδας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης