Μαχαίρια για τα «μάτια» ενός κοριτσιού βγήκαν από μαθητές στον περίπατο δύο σχολείων στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, με την Αστυνομία να προχωράει στη σύλληψη πέντε μαθητών, ηλικίας από 14 έως 16 ετών.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες είναι από το Γυμνάσιο Σεπολίων, εκεί δηλαδή όπου φοιτούσε και ο 14χρονος Μάκης που έδωσε τέλος στη ζωή του, θύμα -όπως καταγγέλλουν- ασφυκτικού bullying.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άγριο επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης (17/5). Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου των Σεπολίων διαπληκτίστηκε με παιδιά του 7ου Γυμνασίου Παγκρατίου.

Γρήγορα βγήκαν μαχαίρια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από τους μαθητές των Σεπολίων, και δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν ελαφρά -ένας 14χρονος και ένας 15χρονος-, με τους πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο να καλούν την Άμεση Δράση.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Γαλατσίου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κατηγορούνται για σωματική βλάβη και ο πέμπτος για απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφού ο ένας από τους μαθητές που τραυματίστηκαν είπε ότι, εκτός από την επίθεση που δέχθηκε από τους κατηγορούμενους, ένας τον απείλησε με το μαχαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι ως ανήλικοι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-5-2022 στην περιοχή του Γαλατσίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της απειλής, της απόπειρας κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο  έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές συνοδοί των ανωτέρω Σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης