Στην εξάρθρωση σπείρας -που αποτελούνταν από τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα- που φέρεται ότι διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Κω, διευκολύνοντάς τους παράλληλα να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Συνελήφθησαν τέσσερις δράστες ξένης καταγωγής μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών αντίστοιχα και ένας 25χρονος εξίσου ξένης καταγωγής. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (Εγκληματική Οργάνωση) καθώς και του Ν. 4251/2014 που αφορά τη διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος ή την έξοδο από αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 39χρονος και ένα επιπλέον άτομο που αναζητείται φέρονται ως ηγετικά στελέχη. Ο 35χρονος μαζί με τον 25χρονο φέρονται ότι φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω. Επίσης ο 29χρονος και η 48χρονη φέρονται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων, ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος.

Επιπρόσθετα, κατά τη διενέργεια νομότυπης κατ΄ οίκον έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης, εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι ξένης καταγωγής οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατά τη διάρκεια επίσης εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 06/11/2020 πέντε μετανάστες πλησίον επιβατικού λιμένα στην Κω, εκ των οποίων οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης