«Δεν ήρθανε για να συζητήσουμε, αλλά ήταν στα πλαίσια επικοινωνίας και υπονόμευσης της απεργίας με όλα τα μέσα» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Σάββας Τσιμπόγλου, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση της ΠΝΟ με την υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ο κ. Τσιμπόγλου τόνισε ότι έγιναν υποδείξεις από την υπουργό για το πότε θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, ενώ την κατήγγειλε ότι παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση για την απεργία ισχύει και έχει ληφθεί και από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και κάλεσε την κα Διαμαντοπούλου να επισκεφτεί το λιμάνι για να δει τι γνώμη έχει ο λαός.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Α. Νταλακογιώργος, είπε ότι η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στην αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου και ότι στα υπόλοιπα θέματα που είχαν τεθεί από τους ναυτεργάτες δεν άλλαξε κάτι.

«Υπάρχουν ορισμένες παρατηρήσεις που μας τέθηκαν υπ’ όψιν για το πώς θα λειτουργήσει τώρα ο ιατροφαρμακευτικός φορέας των ναυτικών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε για συμφωνία και για πρόοδο στο επίμαχο πρόβλημα» είπε, προσθέτοντας ότι οι απαντήσεις του υπουργείου δεν ήταν κοντά στα αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των Θαλαμηπόλων, Γ. Φραγκουλίδης, έκανε λόγο για βελτιωμένες προτάσεις από το υπουργείο αναφορικά με τον Οίκο Ναύτου και είπε ότι η ΠΝΟ θα συνεδριάσει, προκειμένου να τις εξετάσει.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση ως σύμβουλος της ΠΝΟ, δήλωσε ότι από αύριο το πρωί όλοι οι γιατροί, κλινικοί και εργαστηριακοί, αναστέλλουν την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Αναφερόμενη στον Οίκο Ναύτου, είπε ότι η μορφή και η δομή του θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα, καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί που θα εξυπηρετούν τον ΕΟΠΥΥ από εδώ και στο εξής θα είναι ελάχιστοι. Η κα Ανεμοδουρά κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «είναι τόσο καλά» τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, ώστε ο πρόεδρος του νεοσύστατου Οργανισμού, ο κ. Βουδούρης, έχει ζητήσει δάνειο 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων και Αυτασφάλισης Υγειονομικών ΤΣΑΥ. Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχουν εδώ και μήνες απλήρωτοι γιατροί, κλινικοί και εργαστηριακοί, από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης Θρίλερ με την ΠΝΟ- Τη Μ. Δευτέρα η απόφαση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης