Υποχωρεί το κύμα των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, καθώς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες κυρίως στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα, η ένταση των βόρειων ανέμων στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα φτάσει τα επτά μποφόρ, ενώ τοπικά στο βόρειο Ιόνιο τα οκτώ μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα έχουν αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, σύμφωνα με τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη, ο οποίος υπολογίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και στα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DISARM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ υψηλός εκτιμάται ότι είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σε Κεντρική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια, Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, Νότια Κρήτη, στα νησιά του Ιονίου και στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης