Επιεικής για τη μητέρα αλλά καταπέλτης για τη γιαγιά, ήταν ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της 19χρονης από την Πετρούπολη  που κατηγορείται ότι πέταξε το βρέφος που γέννησε σε κάδο απορριμμάτων. 

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τη μετατροπή της κατηγορίας για την 19χρονη από  ανθρωποκτονία από πρόθεση σε παιδοκτονία που επισύρει ελαφρύτερη ποινή εμφανώς επιεικέστερη για εκείνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε πάντως να παραμείνει ως έχει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την μητέρα της και γιαγιά του παιδιού.

«Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν  να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρόλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικης ηλικίας στο πρόσωπο της 19χρονης.

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη μητέρα είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε αντιληφθεί πως η κόρη της ήταν έγκυος και πως όταν την είδε μέσα στο μπάνιο να αιμορραγεί, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης