Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα.

Πρόκειται για μια παιδική ασθένεια που έχει εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη λόγω των εμβολιασμών. Ωστόσο, ο 8χρονος κατέληξε χθες στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από διφθερίτιδα. Το παιδί είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, ωστόσο οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να το κρατήσουν στη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιθανότατα, όπως υποθέτουν και οι γιατροί, ο 8χρονος δεν είχε κάνει τον απαραίτητο εμβολιασμό για τη διφθερίτιδα, το οποίο γίνεται σε μικρή ηλικία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί ήταν ελληνικής καταγωγής και οι γονείς του δεν ζουν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι την ηλικία των 5 ετών βρισκόταν σε ίδρυμα, ενώ αμέσως μετά την κηδεμονία του ανέλαβε ανάδοχη μητέρα. 

Τι είναι η διφθερίτιδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Wikipedia, η διφθερίτιδα προκαλείται από το βακτήριο Corynebacterium diphtheriae. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια της αναπνοής από ασθενείς, από φορείς και σπανιότερα με μολυσμένα τρόφιμα ή αντικείμενα.

Η νόσος που προκαλεί χαρακτηρίζεται από πονόλαιμο, χαμηλό πυρετό και μια προσκολλημένη μεμβράνη (μια ψευδομεμβράνη) στις αμυγδαλές, στον φάρυγγα και / ή στη ρινική κοιλότητα. Μια ηπιότερη μορφή της διφθερίτιδας μπορεί να περιορίζεται στο δέρμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης