Πέθανε ο «μπαμπάς» της Κουκουρούκου και της Serenata Άγγελος Ντάβος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 11:40
Πέθανε ο «μπαμπάς» της Κουκουρούκου και της Serenata Άγγελος Ντάβος

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου ο ιδρυτής του ομίλου Bingo Άγγελος Ντάβος, ο οποίος ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό του σήματα όπως τα Serenata, Κουρουκούκου, Amaretti και Chipita.

Ο ιθύνων νους του ομίλου Bingo κατάφερε με την εφευρετικότητά του να γίνει πρωτοπόρος σε μία αγορά που εξελισσόταν δυναμικά από τη δεκαετία του ’70.

Γεννηθείς το 1941 στον Ράφτη, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, το τέταρτο κατά σειρά παιδί μιας 10μελούς οικογένειας, απόφοιτος δημοτικού, αλλά με τεράστια θέληση για να πετύχει και να εξελιχθεί σε προσωπικό επίπεδο (διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία), εργάστηκε -και με τη συμβολή της συζύγου του Δέσποινας- «έστησε» μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών σε ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη.

Εκεί μαζί με την έγκυο σύζυγό του έφτιαχναν γκοφρέτες, φτάνοντας στο σημείο να κατακτήσουν την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με τέσσερις σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, με διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα.

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί την Πέμπτη στις 15.00 από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 12:37