Βανδαλισμοί σε σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων σημειώθηκαν προ ολίγων ημερών στην Πάτρα, με αποτέλεσμα ο δήμος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για την προστασία των σταθμών.

Σύμφωνα με τον δήμο, άγνωστοι κατέστρεψαν πριν από λίγες ημέρες την οθόνη στο σταθμό «Γ. Καλεντζώτης» και προκάλεσαν σοβαρούς βανδαλισμούς στον σταθμό της Τριών Ναυάρχων και στον σταθμό της πλατείας Πίνδου, όπου με σιδηρολοστούς κατέστρεψαν τις κλειδαριές, την υποδομή και έκλεψαν δύο ποδήλατα. Επίσης, το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε εκτεταμένη καταστροφή του σταθμού «Γ. Καλεντζώτης» και πέταξαν δύο ποδήλατα στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σταθμοί πάντως έχουν αποκατασταθεί και είναι ξανά στη διάθεση των δημοτών.

Σχετικά με τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα, ο δήμος αναφέρει ότι η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση, μέσω του έργου CIELO, εγκατέστησε σύστημα με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, λειτουργούν συνολικά 11 σταθμοί με 70 ποδήλατα.

Στις περίπου 120 ημέρες που λειτουργεί το σύστημα της δωρεάν χρήσης των ποδηλάτων, ο αριθμός των κατόχων καρτών πλησιάζει, σύμφωνα με τον δήμο, τους 1.300 και ο αριθμός των χρήσεων τις 8.400. Δηλαδή, κατά μέσο όρο, 72 δημότες χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα ποδήλατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης