Στην σύλληψη επτά ατόμων, ηλικίας 41, 48, 33, 41, 31, 38 και 47ετών αντίστοιχα, προέβησαν άνδρες του Λιμενικού, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, πρόληψη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι Λιμενικοί, στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στα διόδια του Ρίου, στην Αχαΐα με κατεύθυνση προς την Πάτρα, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν περίπου δύο κιλά κάνναβης. Ταυτόχρονα, στο ίδιο σημείο, εντοπίστηκε και δεύτερο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 48χρονο, το οποίο, σύμφωνα με το Λιμενικό, λειτουργούσε ως προπομπός στο ταξίδι από Αθήνα, με σκοπό να ενημερώνει τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, όπως προέκυψε από τις έρευνες, η σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, έγιναν έρευνες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, όπου στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 12 δενδρύλλια κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, έξι φυσίγγια διαμετρήματος 0,22, το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ, οκτώ τρίφτες κάνναβης κ.α.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό της Ηλείας ο 47χρονος, διότι, μετά από υπόδειξή του, εντοπίστηκαν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, δέκα δενδρύλλια κάνναβης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης