Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη φορέων της Πάτρας έπειτα από το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για εξεύρεση χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων.

Στη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε στις 10.30 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32), συμμετέχουν εκτός από τους αντιπεριφερειάρχες η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, η Εκκλησία, η 6η ΥΠΕ, δήμαρχοι και φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σάκης Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγκεκριμένους χώρους στην περιοχή, αλλά έχει οριστεί ειδική επιτροπή για να κάνει τη διερεύνηση.

Αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους είναι οι κάτοικοι του Νότιου Τομέα, οι οποίοι ζητούν να γίνει δημοψήφισμα για το εν λόγω θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Εκπ/κων Συλλόγων της περιοχής με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Πατρέων προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, αν αποφασιστεί η δημιουργία του κέντρου.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Εκπ/κων Συλλόγων του Νότιου Τομέα συνεδρίασε στις 18/03/2016 και ανακοινώνει τα εξής:

Μετά από πληροφορίες και από τα ΜΜΕ Ελληνικά και Διεθνή, σχεδιάζεται η ίδρυση κέντρο μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Νότιου Τομέα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους φόβους και τις αντιδράσεις των κατοίκων, που εισπράττουμε σε καθημερινή βάση, ζητούμε τη δική σας θέση για το θέμα, γιατί σε περίπτωση που τα πιο πάνω είναι βάσιμα και αληθή, οι πολίτες θα αντιδράσουν, αγωνιστικά για την αποτροπή ίδρυσης των κέντρων αυτών.

Μην ξεχνάτε ότι η Πάτρα έχει στο παρελθόν θρηνήσει ακόμα και νεκρούς και περιστασιακά άλλων εγκληματικών ενεργειών, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΑΧΑΪΚΌΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης