Με δύο παρελάσεις χιλιάδων παιδιών ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο στην Πάτρα οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Μικρών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο ξεχωριστά και ελπιδοφόρα κομμάτια του πατρινού καρναβαλιού.

Ειδικότερα, απόψε στις 19:00, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθεί νυχτερινή παρέλαση μικρών προσχολικής ηλικίας από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και κέντρα προσχολικής αγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέμα της παρέλασης θα είναι «Αυτοφωτιστείτε» και βασικό χαρακτηριστικό της θα είναι τα μεταμφιεσμένα παιδιά να κάνουν θόρυβο με κρουστά και καραμούζες, για να «ξυπνήσουν» τον καρνάβαλο.

Στον τερματισμό της παρέλασης, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι – μουσικό πάρτι.

Αύριο Κυριακή στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση των μικρών, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 14.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 102 ομάδες, δημιουργώντας ένα «χείμαρρο» ενθουσιασμού, φαντασίας και χρωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν ακόμη η Μπαντίνα, η μασκότ του καρναβαλιού των μικρών, ο Τζίτζικας, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, στα οποία θα υπάρχουν τρία νέα, που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Το πρώτο άρμα θα είναι η πολύχρωμη «Χαρούμενη Τούρμπο-Μάγισσα», που η μορφή του αποτυπώνει τη μάγισσα του παραμυθιού να πετά καβαλώντας δυο σκούπες πάνω από τα σπίτια ενός πολύχρωμου χωριού, ενώ θα υπάρχει και ένα κάστρο.

Το δεύτερο νέο άρμα θα είναι «Ο Μικρός Πρίγκιπας» με θέμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι, αλλά προσαρμοσμένο για το φετινό καρναβάλι των μικρών, δηλαδή στην κλιματική αλλαγή και στην προστασία του πλανήτη.

Το τρίτο νέο άρμα θα είναι το «Γατί», το οποίο παίζει με ένα κουβάρι νήμα που έχει μπροστά του.

Επίσης, θα παρελάσουν και τα παλαιότερα άρματα, όπως η «Τοσοδούλα», ο «Καρναβαλάκος», το «Σκυλάκι», το «Κάστρο» και το «Ζουζούνι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή παρέλαση θα συμμετέχουν 10 ομάδες εκτός Πατρών, ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα συμμετάσχει και με τμήματα εκτός Πατρών.

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» αναμένεται να γλυκάνει μικρούς και μεγάλους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης