Άσχημη ήταν η τροπή των αγώνων καρτ στο κέντρο της Πάτρας, όταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής δύο οχήματα τράκαραν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το ένα να εκτοξευθεί και να χτυπήσει στα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί για να προφυλάξουν τον κόσμο που βρέθηκε στο σημείο για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Από το ατύχημα τραυματίστηκε σοβαρά ένα 6χρονο παιδί, που συνοδευόταν από τους κηδεμόνες του και βρισκόταν εκείνη την ώρα πάνω στα κάγκελα για να έχει καλύτερη ορατότητα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με το ατύχημα που μετέδωσε η ΕΡΤ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα και να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος. Το όχημα καρτ προσέκρουσε στο σημείο στο οποίο βρισκόταν ο ανήλικος, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το παιδί είχε σκαρφαλώσει πάνω στα κάγκελα, με αποτέλεσμα κατόπιν της πρόσκρουσης του οχήματος να πέσει και να τραυματιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας διακόπηκε και στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια της διοργάνωσης που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα.

 

 

Οι διοργανωτές και η Αστυνομία αποφάσισαν να μη συνεχιστούν οι αγώνες. Οι υπεύθυνοι του αγώνα προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

 

Στις 18:00 το απόγευμα έγινε γνωστό πως συνελήφθησαν 5 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας. Προς το παρόν, οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το 6χρονο παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο, όπου διασωληνώθηκε. Έπειτα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Οι γιατροί το υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα ευρήματα των αξονικών έδειξαν ότι δεν έχει υποστεί τραύμα που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. 

Θα παραμείνει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ. Το επόμενο 24ωρο αναμένεται να είναι κρίσιμο.

Τι λένε οι διοργανωτές για το συμβάν

Οι διοργανωτές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση για το τροχαίο αναφέροντας τα εξής:

«Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη, το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το περιστατικό:

 

Ο πατέρας του 6χρονου Φώτη περιγράφει τη στιγμή του ατυχήματος

Με ψύχραιμη φωνή, ωστόσο αρκετό άγχος για τα επόμενα 24ωρα, ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε το συμβάν. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» δήλωσε. «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε» συμπληρώνει. «Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα» αναφέρει.

Οι γιατροί τού είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι, κάτι που εκτιμάται θετικά.

Τι λένε οι γιατροί που έσπευσαν να βοηθήσουν τον 6χρονο

Ο διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο οποίος βρισκόταν ως θεατής στην Πλατεία Γεωργίου, έσπευσε στο περιστατικό. Ο κ. Δημητρόπουλος περιγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα και τις δραματικές προσπάθειες να μεταφέρουν στους ώμους το παιδί σε ασφαλές σημείο και να το επαναφέρουν, καθώς -όπως λέει και ο ίδιος- είχε πέσει σε κώμα.

 

Σοκάρει με την περιγραφή της η κα. Βιβή Λουκοπούλου, η γιατρός της διοργάνωσης που ήταν και από τους πρώτους που έφτασαν δίπλα στο τραυματισμένο παιδί.

«Το παιδί εγώ το βρήκα πολύ άσχημα χτυπημένο, σε κωματώδη κατάσταση» αναφέρει η κα. Λουκοπούλου, γιατρός παθολόγος στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Ακούστε τα όσα λέει για τις δύσκολες στιγμές μετά το σοκαριστικό ατύχημα:

 

Πηγή: pelop.gr, tempo24.news, patrisnews.com, thebest.gr, flamis.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης